Blowerdoortest (QV10-meting)

Wat is een blowerdoortest?

Een blowerdoortest, of QV10-meting, meet de luchtdichtheid van een gebouw door middel van een ventilator die in een deuropening wordt geplaatst. Het test de hoeveelheid lucht die door eventuele lekken stroomt bij een gestandaardiseerde druk. De resultaten worden uitgedrukt in QV10-waarden, wat de efficiëntie van de isolatie aangeeft. De test is nuttig om energieverlies door luchtlekken te identificeren en draagt bij aan het verbeteren van de energieprestaties van het gebouw.

Waarom een Blowerdoortest?

Het uitvoeren van een blowerdoortest is verstandig om verschillende redenen:

  • Energie-efficiëntie: De test identificeert luchtlekken, waardoor huiseigenaren deze kunnen afdichten om energieverlies te verminderen. Dit draagt bij aan een efficiënter energiegebruik en lagere energiekosten.
  • Comfort: Een luchtdichte woning biedt meer comfort doordat tocht wordt verminderd. Dit resulteert in een gelijkmatigere temperatuur en een aangenamere leefomgeving.
  • Milieubewustzijn: Door energie-efficiëntie te verbeteren, verminder je de ecologische impact van je woning. Het past binnen duurzame praktijken en draagt bij aan milieubewustzijn.
  • Wettelijke vereisten: In sommige gevallen kunnen blowerdoortests verplicht zijn voor nieuwbouw- of renovatieprojecten om te voldoen aan bepaalde bouwvoorschriften en energienormen.

Kortom, de blowerdoortest is een waardevol instrument om de energieprestaties van een woning te optimaliseren, het comfort te verhogen en te voldoen aan milieu- en bouwnormen.

Blowerdoortest aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in dan nemen we zo snel als mogelijk contact met je op:

15 + 1 =

“Jong ambitieus team . Zeer doortastend en erg serieus in de opname van onze grote woning.Wij hebben het GoGreen enigzins lastig gemaakt door de complexe installatie. Een woning uit 1986 volledig gasloos met warmtepomp, solar panelen, WTW ventilatie en een zonneboiler……. Wij zijn erg blij met ons A++++ certificaat.”

Henk Vlasblom