BENG berekening

Wat is een BENG berekening?

Een BENG-berekening staat voor “Bijna Energie Neutraal Gebouw” en geeft aan in welke mate een woning of utiliteitsgebouw energiezuinig is. Sinds 1 januari 2021 is het wettelijk verplicht om (bijna) energieneutraal te bouwen, en de BENG-berekening is geïntroduceerd als middel om deze verplichting te handhaven.

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om een BENG-berekening in te dienen bij een aanvraag voor een omgevingsvergunning, en het heeft de voormalige EPC-berekening (Energie Prestatie Coëfficiënt) volledig vervangen. Hierdoor is de EPC-berekening niet langer van kracht.

Hoe vraag je een BENG berekening aan?

Niet elk bedrijf heeft de bevoegdheid om zomaar een BENG-berekening uit te voeren: hiervoor is een gecertificeerd bedrijf vereist. Het afmelden van berekeningen tijdens de vergunningsfase en bij de oplevering van het gebouw mag eveneens uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerde partner.

GoGreen staat klaar om je te voorzien van alle benodigde informatie omtrent BENG berekeningen en begeleidt je bij de te nemen maatregelen.

BENG berekening aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in dan nemen we zo snel als mogelijk contact met je op:

2 + 4 =

“Jong ambitieus team . Zeer doortastend en erg serieus in de opname van onze grote woning.Wij hebben het GoGreen enigzins lastig gemaakt door de complexe installatie. Een woning uit 1986 volledig gasloos met warmtepomp, solar panelen, WTW ventilatie en een zonneboiler……. Wij zijn erg blij met ons A++++ certificaat.”

Henk Vlasblom