Huurpuntentelling (WWS)

Vraag een officiële huurpuntentelling aan bij GoGreen om bijvoorbeeld de (maximale) hoogte van de huurprijs te berekenen volgens het WWS.

Wat is een huurpuntentelling?

Een huurpuntentelling geeft de kwaliteit van een huurwoning weer. Dit wordt gedaan volgens het WoningWaarderingStelsel (WWS). Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de grote van de kamers (oppervlakte), WOZ-waarde, voorzieningen van de woning en uiteraard ook de duurzaamheid van de huurwoning. Het energielabel en de duurzaamheidsmaatregelen wegen zwaar in deze puntentelling.

Waarom een huurpuntentelling?

Vanaf 01-01-2024 vallen alleen woningen met 187 punten of meer nog onder de vrije sector (momenteel ongeveer €1000 per maand). Veel verhuurders en vastgoedbeleggers maken zich zorgen dat hun panden niet langer in de vrije huursector zullen vallen. Door echter de juiste verduurzamingsmaatregelen te nemen, is het in de meeste gevallen mogelijk om woningen toch in de vrije sector te kunnen blijven verhuren. GoGreen assisteert je hier graag bij.

Huurpuntentelling aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in dan nemen we zo snel als mogelijk contact met je op:

11 + 8 =

“Jong ambitieus team . Zeer doortastend en erg serieus in de opname van onze grote woning.Wij hebben het GoGreen enigzins lastig gemaakt door de complexe installatie. Een woning uit 1986 volledig gasloos met warmtepomp, solar panelen, WTW ventilatie en een zonneboiler……. Wij zijn erg blij met ons A++++ certificaat.”

Henk Vlasblom